Spray Tanning

Voorbehandeling
Scrub de huid het liefst 24uur voor de spray-tanning om de dode huidcellen te verwijderen. Scheren en waxen kan tot 8uur voor de behandeling. Hierna geen deodorant, parfum of bodylotion meer gebruiken tot naar de behandeling.

Op de dag van de spray tanning 
Spoel kort van tevoren je lichaam schoon met alleen water. Gebruik geen make-up of dagcrème, draag donkere losse kleding en donker ondergoed of bikini. Kort voor de spray-tan behandeling wordt met je besproken welke kleur je wenst en bij je type past.

Nabehandeling
Wacht even met douchten tot je 6-8uur zodat de lotion volledig kan na bruinen. De bruine kleur die je ziet bij het douchen is alleen overtollige lotion en gaat niet ten koste van je bruine teint. Om de kleur zo lang mogelijk te houden adviseren wij het lichaam 2 keer daags in te smeren met een hydraterend bodylotion. Deze hebben wij in ons assortiment. Vermijd ook intensief transpireren (sporten) in de eerste uren na de spray-tan behandeling. En dep je huid alleen voorzichtig droog na  het douchen of baden. Gebruik een Tan Extender, om je tanning bij te houden.

Bruid of Bruidegom
Voor de grote dag een mooie teint. Als bruid of bruidegom is het de bedoeling dat u 3-4 dagen voor de grote dag u laat tannen.

Maak een afspraak
  • Directe en gebruinde huid

  • Je voelt je fantastisch en zo zie je er ook uit

  • Het is snel, spray tanning duur ongeveer 15 min

  • Natuurlijk resultaat

  • Geweldig voor bruiloften, gala’s, evenementen, feestje e.d.

  • Bruin naar je vakantie bestemming

  • Kleur afgestemd op jou teint

  • Goed voor je huid!

Prijzen

Swipe naar links om de prijzen te bekijken

Behandeling Prijs
Full body €31,50
Full body strippenkaart 5x €128,00
Gezicht, decolleté en armen €24,50
Gezicht, decolleté en armen strippenkaart 5x €99,00
Benen €17,50
Benen strippenkaart 5x €71,95

Veelgestelde vragen

Scrubben: scrub de huid vóór de behandeling, het liefst de dag ervoor. Scheren en waxen kan tot 8 uur voor de sessie (anders is je huid te gevoelig). Er zijn ook exfoliërende tissues, Pre Tan Wipes, speciaal voor deze behandeling. Dit heeft hetzelfde effect als een scrubsessie.

Make-up/Parfum: verwijder alle make-up voordat de spray tan wordt aangebracht op de huid. Het gebruik van bodylotion, crème, parfum en deodorant op de dag van de sessie wordt afgeraden.

Kledingdraag comfortabele, ruime donkere kleding en donker ondergoed op de dag van behandeling.

Het debat over de vraag of zelfbruiners in het algemeen veilig zijn tijdens zwangerschap is onbeslist. De vraag is of de werkzame stof in deze producten, DHA (Dihydroxyacetone), in staat is om de huid te doordringen. Alles wijst erop dat het niet kan. Er zijn geen problemen gemeld met betrekking tot DHA en het penetreren van de huid, of het veroorzaken van problemen tijdens zwangerschap. DHA wordt al verwerkt in cosmetica sinds 1960, er zijn nooit problemen gemeld.

Er zijn geen schadelijke chemische stoffen in al onze self tan-oplossingen, maar wij raden aan geen spray tan behandeling moeten ondergaan tijdens het eerste trimester van een zwangerschap. Na deze periode raden wij je aan een arts toestemming te vragen alvorens een spray tan te boeken.

Wel is het zeker een veiliger alternatief dan de zonnebank of zonnen. Zonnebanken is echt uitgesloten tijdens zwangerschap (oververhitting / UV straling).

De concentratie DHA (de werkzame stof) in zelfbruinende producten die je vindt bij de drogisterij ligt rond de 3 tot 5%. Dat percentage is bij spray tanning vloeistoffen veel hoger, namelijk 8% tot 15%.

Wanneer je regelmatig een spray tanning sessie boekt, helpt dit om je kleur te verdiepen en de duur van de teint te verlengen.

Met een speciaal spray tanning apparaat wordt een DHA tanning vloeistof verneveld op de huid. Je krijgt direct een egaal bruine huid! Een behandeling duurt maar zo’n 10 minuten.

Dit is precies waarom actrices en modellen voor deze methode kiezen. Paris Hilton, Cameron Diaz en Kelly Osbourne zijn bekende ’tanning-addicts’.

Behandeling vindt plaats in een in een spray tanning tent bij ons in de salon, of bij jou thuis (‘Mobile’).

Als je dat prettig vindt, mag je (donkere, loszittende) kleding of ondergoed dragen. Na een wasbeurt is je kleding dan weer schoon. Voor een streeploos resultaat is het echter aan te raden alleen je ondergoed of onderbroek aan te houden.

Wanneer de behandeling bij jou thuis plaatsvindt, dan vindt deze vaak plaats in een speciaal daarvoor ontworpen draagbare spray tanning tent. Behandeling kan daardoor plaatsvinden in jouw badkamer of in elke andere willekeurige kamer. Hierdoor is jouw privacy gegarandeerd. Voor een mooie teint hoef je dan de deur niet meer uit!

DHA (Dihydroxyacetone) is een natuurlijke grondstof. DHA is het hoofdbestanddeel in vrijwel elk zelfbruinend product. Het is een koolhydraat, dat wordt gewonnen uit o.a. suikerbieten of suikerriet. Het zit in concentraties van 8% tot 14% verwerkt in tanning vloeistoffen.

DHA veroorzaakt een reactie in de bovenste laag van de huid waardoor deze bruin kleurt.

De bruine kleur kun je ongeveer 5 tot 7 dagen behouden, wanneer je deze goed verzorgt. Dit kun je doen door het gebruiken van een vochtinbrengende crème. Deze is in de salon aanwezig om eventueel aan te schaffen.

Gebruik tijdens het douchen niet teveel producten.

Let er ook op dat je met je handdoek dept, en er niet te fanatiek mee over je huid ‘ragt’.

Vraag ons naar de nabehandeling: gemiddeld is het mooi om naar 7-10 dagen weer te tannen. Kies voor één van onze abonnementen om er je voordeel mee te doen.

Voor het beste resultaat, is het het beste om drie dagen voor de bruiloft een spray tan plannen. Dan is je bruine tintje op haar mooist, en loop je ook geen risico op vlekken op je jurk. Eventuele vlekken gaan er vaak wel uit bij de stomerij.

Ja. Er zijn geen nadelige effecten bekend. Voor de zekerheid wordt airbrush tanning niet toegepast bij mensen met psoriasis, eczeem, snij- of schaafwondjes en gedurende zwangerschap, de eerste drie maanden (meer hierover verderop in de vragenlijst op deze pagina).

Als je last hebt vitiligo, is het juist de moeite waard om een spray tan te nemen.

Heb je twijfels? Neem dan altijd contact met je dokter op voordat je een spray tan boekt!

In de eerste paar uur na de behandeling kun je extra gevoelig zijn voor de zon. Je bent niet beschermd tegen de schadelijke invloeden van de zon, dus gebruik een beschermende factor.

In eerste instantie word je bruin van de bronzer, die in elke vloeistof verwerkt zit. De  werkzame stof is echter DHA. Je zult de volgende dag pas het uiteindelijke effect zien. DHA heeft 24 uur nodig om volledig te ontwikkelen en dit zorgt dan ook voor het langdurige effect. De kleur die je direct hebt na de behandeling, geeft wel een heel goed idee over hoe diep je uiteindelijke teint eruit gaat zien.

Bronzer en DHA beschermen je op geen enkele wijze tegen de zon, ook al doet je kleurtje je anders vermoeden!

Door te zwemmen en naar de sauna te gaan, zal de verkregen teint wat sneller vervagen. Sporten kun je direct na de behandeling beter ook een achttal uren uitstellen, vanwege het transpireren.

Douchen en/of badenwacht even met het nemen van een bad of douche meteen na de spray-sessie. De tanning lotion krijgt zo de gelegenheid om in de huid te trekken. Minimaal 6 uur na de behandeling mag je weer douchen met milde douche gel. Mocht er bij het douchen of baden een bruine verkleuring van het water zichtbaar worden, dan is dit louter overtollige lotion. Dit gaat niet ten koste van je bruine teint.

Transpiratie: ook dien je – na de sessie – intensief transpireren even uit te stellen. Het beoefenen van sport met een overmatige transpiratie als gevolg, direct na de spray tan, wordt afgeraden.

Crème: om de bruine teint langer te behouden, is het goed om dagelijks vochtinbrengende crème (zoals Hydro active Hyaluron body) op de gebruinde huid aan te brengen.

De tanning vloeistoffen die tegenwoordig op de markt zijn, hebben een uitstekende kwaliteit. Over het resultaat hoef je je geen zorgen te maken!

Er zijn verschillende vloestoffen voor alle huidtinten. Dus als je liever een subtiel ‘sun kissed’ effect wil, kan dat ook.

Maak snel en eenvoudig jouw afspraak online

Maak een afspraak